Savonlinjan kesäkuussa tilaamat neljä VDL MidCity -linja-autoa ovat aloittaneet liikennöinnin Kuopion palveluliikenteessä lokakuun alussa. VDL toteutti Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI -alustaan pohjautuvien autojen korimuunnokset.

Mercedes-Benzin valtuuttamana VDL jatkoi Sprintereiden koria 700 millimetrillä keskeltä autoa. Lopputuloksena syntyi kokonaispituudeltaan 8 metriset autot, joissa on poikkeuksellisen suuri esteetön matalalattia-osa, johon mahtuu helposti kaksi pyörätuolia. Pyörätuolipaikkojen lisäksi autoissa on 14 kiinteää turvavöillä varustettua istumapaikkaa sekä 4 klaffi-istuinta. Seisomapaikkoja on rekisteröity kymmenelle matkustajalle.

Autojen tehokas ilmastointijärjestelmä pitää sisälämpötilan miellyttävänä kesälläkin ja Suomen olosuhteisiin mitoitettu lämmitysjärjestelmä takaa lämpimän kyydin myös kireinä pakkaspäivinä. Matkustusviihtyvyyttä lisäävät Savonlinjan brändivärein verhoillut puolituristi-istuimet, suuret tummennetut panoraamasivuikkunat verhoineen, LED-valaistus sekä USB-latauspistokkeet.

Kuopiossa ja muissakin keskisuurissa kaupungeissa toimiva palveluliikenne PALI on perinteisen linja-autoliikenteen ja taksiliikenteen välimuoto. PALIssa on erityisesti otettu huomioon iäkkäämpien ja toimintaesteisten henkilöiden esteettömyys tarpeet. Se onkin saavuttanut erityisesti vanhusväestön ja vammaisten suosion, vaikka onkin osa kaikille avointa joukkoliikennettä.

VDL MidCity -palveluautojen luovutus
Toimitusjohtaja Kai Honkanen otti vastaan Savonlinjojen uudet PALI-autot, jotka VDL:stä kävi luovuttamassa toimitusjohtaja Henrik Mikkola.

Lisätietoja:
– VDL Bus & Coach Finland, toimitusjohtaja Henrik Mikkola puh. 0400 737 885
– Savonlinja Oy, liiketoimintajohtaja Harri Leskinen, puh. 040 162 1171

Savonlinja on kotimainen perheyritys, joka työllistää noin 600 linja-autoalan ammattilaista. Yritys liikennöi yli 450 linja-autolla etupäässä Itä- ja Kaakkois-Suomessa, pääkaupunkiseudulla ja Turun ympäristössä. Vuosittain yhtiö kuljettaa noin 12 miljoonaa matkustajaa, yhteensä yli 25 miljoonaa kilometriä.