VDL Bus & Coach on päässyt Busworld-tapahtumassa Belgian Kortrijkissa sopimukseen VDL Bus & Coach Nordicin ostamisesta ruotsalaiselta Björks & Byberg Ab:ltä. VDL Bus & Coach on jo useita vuosia ollut vähemmistöosakkaana Pohjoismaiden myyntiorganisaatiossa. Nyt toteutuvalla kaupalla VDL Bus & Coach tulee lunastamaan koko osake-enemmistön Björks & Bybergiltä.

Julkistetun aiesopimuksen mukaan yrityskauppa tullaan tekemään vuoden 2017 loppuun mennessä. VDL Bus & Coach Nordic, jolla on tytäryhtiöt Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, työllistää noin 60 henkeä. VDL:n päätös hankkia omistukseensa koko Pohjoismainen organisaatio, on looginen jatkumo yhtiön valitsemalle strategialle olla vahvasti mukana Euroopan suurimmilla linja-automarkkinoilla. Viime viikolla VDL Bus & Coach julkisti myös uutisen kansallisen myyntiorganisaation perustamisesta Espanjaan vielä tämän syksyn aikana.

– Ollaksemme jatkossakin varteenotettava tekijä päästöttömässä sähköisessä linja-autoliikenteessä ja voidaksemme tarjota räätälöityjä ratkaisuja, on välttämätöntä, että VDL toimii siellä missä asiakkaansakin, toteaa Henk Coppens, VDL Bus & Coachin toimitusjohtaja.

Lisätietoja :
– VDL Bus & Coach Finland Oy, toimitusjohtaja Henrik Mikkola puh. 0400 737 885