VDL Bus & Coach Finland on toimittanut Päijät-Hämeessä paikallisliikennettä harjoittavalle Lehtimäen Liikenne Oy:lle Suomen ensimmäisen dieselmoottorin start/stop-järjestelmällä varustetun täysikokoisen linja-auton, Citea LLE:n.

Kevytrakenteinen ja etuosastaan matalalattiainen Citea LLE on VDL Bus & Coach Finlandin yli kymmenen vuotisen historiansa aikana Suomeen yleisimmin toimittama kaupunkiliikenneauto. Citea LLE:n polttoainekulutus on jo lähtökohtaisesti 10–20 % pienempi kuin kilpailevissa tuotteissa. Start/stop-järjestelmä laskee auton kulutusta entisestään, jopa kahdeksan prosenttia.

Kustannustehokas ja ympäristöystävällinen VDL Citea LLE 127/255 on investointi, joka tukee Lehtimäen Liikenteen kalustolleen asettamiaan kriteerejä niin laadullisesti kuin ympäristönäkökulmastakin.
– Kaupunkiliikenteessä arvostetaan yhä enemmän myös alhaisia hiilidioksidipäästöjä, toteaa toimitusjohtaja Mikko Lehtimäki.

VDL Citea LLE
Lehtimäen Liikenteelle toimitettu Citea LLE oli esillä kansainvälisillä Busworld-messuilla Belgian Kortrijkissa lokakuussa.

Tämä Lehtimäen Liikenteen ensimmäinen VDL-linja-auto on varusteltu 1+2+1 ovilla ja siinä on 39+4 istumapaikkaa sekä 36 seisomapaikkaa. Autossa on useita matkustusmukavuutta parantavia ominaisuuksia kuten sähkötoimiset liukuovet, USB-latauspistokkeet sekä poikkeuksellisen tyylikäs sisustus.

Lisätietoja:
– VDL Bus & Coach Finland Oy, myyntipäällikkö Timo Vainio, p. 0400 727 987
– Lehtimäen Liikenne Oy, toimitusjohtaja Mikko Lehtimäki, p. 040 849 1805

 

Lehtimäen Liikenne Oy on Päijät-Hämeessä paikallisliikennettä harjoittava perheyritys ja osa Lehtimäki Group:ia. Kokonaan suomalaisessa omistuksessa olevaan matkailualan yritysryhmään kuuluvat myös Lehtimäki Matkat ja Lehtimäki Tilausajot. Lehtimäki Group työllistää noin 180 henkilöä ja sen käytössä on moderni sadan linja-auton kalusto.