Hollantilainen VDL Bus & Coach ilmoitti viime vuoden lopulla ostavansa VDL Bus & Coach Nordic AB:n kaikki osakkeet ruotsalaiselta Björks & Bybergiltä. Kauppasopimus vahvistettiin 4. toukokuuta ja osakkeet siirtyivät VDL Bus & Coachin omistukseen takautuvasti 1.1.2018 lähtien. VDL Bus & Coach Nordic, jolla on tytäryhtiöt Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa, työllistää noin 60 henkilöä.

VDL:n päätös ottaa koko osakepaketti omistukseensa on looginen askel yhtiön strategiassa olla suoraan edustettuna kaikilla Euroopan suurimmilla bussimarkkinoilla.
– Tämä uusi järjestely on VDL Bus & Coachille ensiarvoisen tärkeä. Se antaa meille mahdollisuuden vahvistaa rooliamme siirtymävaiheen kumppanina päästöttömässä raskaassa liikenteessä ja älykaupunkien kehittämisessä Pohjoismaiden markkinoilla, sanoo VDL Bus & Coach bv:n toimitusjohtaja Henk Coppens.

– Yrityskauppa korostaa VDL Bus & Coachin pitkän tähtäimen sitoutumista asiakkaisiinsa Suomen, Ruotsin ja Norjan kaupunkiliikenteessä ja pitkän matkan liikenteessä. Kaikissa kolmessa maassa keskitymme vahvistamaan edelleen läsnäoloamme markkinoilla. Investoimme myynti- ja huolto-organisaatioidemme laajentamiseen parantaaksemme verkostomme kattavuutta, VDL Bus & Coach bv:n kaupallinen johtaja Marcel Jacobs kertoo.

Täysi tuotevalikoima bussimarkkinoille
VDL Bus & Coachin pohjoismaiset tytäryhtiöt tarjoavat VDL:n täyden tuotevalikoiman kaupunkiliikenteeseen ja pitkän matkan liikenteeseen. Kaupunkiliikenteeseen on tarjolla VDL Citea -tuoteperhe, johon kuuluvat Citea Electric -mallit, sekä MidCity. Ydintuotteita pitkän matkan liikenteeseen ovat VDL Futura -mallisarja sekä MidEuro. VDL Bus & Coach huolehtii myös palveluista ja huollosta Pohjoismaiden markkinoilla.

– Keskitymme nyt täysillä VDL Bus & Coach tuotevalikoimaan. Yritysosto ja organisaation vahvistaminen parantavat kapasiteettiamme olla kokonaisratkaisujen tarjoajana varteenotettava tekijä siirryttäessä sähköiseen liikenteeseen, sanoo Sami Ojamo, VDL Bus & Coachin Norjan ja Ruotsin tytäryhtiöiden väliaikainen toimitusjohtaja.

– VDL Bus & Coachin kokonaan omistamana tytäryhtiönä pääsemme entistäkin lähemmäs markkinoita. Siten pystymme parantamaan asiakaskokemusta entisestään ja tukemaan tiiviisti asiakkaitamme paitsi siirtymisessä päästöttömään kaupunkiliikenteeseen, ehdottomasti myös pitkän matkan liikenteessä, Henrik Mikkola, VDL Bus & Coach Finlandin toimitusjohtaja kertoo.

Lisätietoja:
– toimitusjohtaja Henrik Mikkola, puh. 0400 737 885

 

VDL Bus & Coachin ydintoimintaan kuuluu laajan linja-auto- ja alustamalliston kehitystyö, valmistus, myynti ja jälkimarkkinointi sekä mini- ja midibussien korimuutokset ja –jatkot ja käytettyjen linja-autojen osto ja myynti. VDL Bus & Coach koostuu monista yhtiöistä, jotka toimivat yhteistyössä globaaleilla markkinoilla. Tuotantolaitokset sijaitsevat Alankomaissa ja Belgiassa. VDL Bus & Coachille tärkeitä ovat laatu, turvallisuus, kestävyys, ympäristön huomioonottaminen, mukavuus, alhainen polttoaineenkulutus ja pienet huoltokustannukset. VDL Bus & Coach -yhtiön tuotteita myydään maailmanlaajuisessa myyntiverkossa, johon kuuluu yhtiön omia myyntitoimistoja, maahantuojia ja agentteja yli 30 maassa. Se mahdollistaa asiakkaalle räätälöityjen kuljetusratkaisujen tarjoamisen. Asiakkaat saavat nopeaa ja sujuvaa jälkimarkkinapalvelua VDL Bus & Coachin henkilökunnalta jokaisessa monista palvelupisteistämme. Laaja jakeluverkko varmistaa, että varaosat ja lisävarusteet toimitetaan perille mahdollisimman nopeasti. VDL Bus & Coach on yksi Euroopan suurimmista linja-autovalmistajista.

VDL Groep, jonka pääkonttori on Eindhovenissa (Alankomaat), on kansainvälinen teollisuusyritys, joka kehittää, valmistaa ja myy puolivalmisteita, linja-autoja sekä muiden valmiita tuotteita ja kokoaa ajoneuvoja. Perheyritys perustettiin vuonna 1953 ja se on kasvanut 95 yhtiön konserniksi, joka toimii 20 maassa. Työntekijöitä oli yli 16.000 ja liikevaihto oli 5,049 miljardia euroa vuonna 2017. VDL-konsernin voima on tasapuolisessa yhteistyössä yhtiöiden välillä. Alihankintadivisioonassa VDL erikoistuu metallitöihin, mekatroniikkajärjestelmiin ja järjestelmätoimituksiin, muovinkäsittelyyn ja pinnoitukseen. Autojen kokoonpanodivisioonaan kuuluu henkilöautojen tuotanto kolmansille osapuolille. Linja-autodivisioona sisältää alustat ja alustamoduulit, turistilinja-autot, paikallisliikenteen linja-autot, mini- ja midibussit, erityisprojektit ja käytetyt bussit. Valmistuotteiden divisioona tuottaa pyöränripustusjärjestelmiä autoteollisuudelle, lämmitys-, jäähdytys- ja ilmateknisiä järjestelmiä, tuotannon automatisointijärjestelmiä, järjestelmiä öljy-, kaasu- ja petrokemian teollisuudelle, maatalouden järjestelmiä, solariumeja, suksibokseja, konttien käsittelylaitteita, jäte ajoneuvot, tupakanvalmistus- ja pakkauskoneita, lastinkäsittelylaitteita, pölynpoistolaitteita sekä räjähdys- ja palosuojelujärjestelmiä.