Vuoden 2018 syksyllä VDL Bus & Coach täydensi sähköistä Citea-tuotevalikoimaansa Low Entry -malleilla. Helsinkiläinen joukkoliikenneoperaattori Tammelundin Liikenne Oy tilasi ensimmäisenä asiakkaana Suomeen kaksi VDL Citea SLE-129 Electric -linja-autoa. Autot otetaan käyttöön Helsingin Vuosaaren linjoilla 90 ja 96 elokuussa 2019, jossa ne korvaavat suoraan osan kyseisten linjojen dieselbusseista. Ilta ja yöaikaan linjat liikennöivät Helsingin Rautatientorille.

– Julkisen liikenteen rooli on keskeisessä asemassa terveellisempään elinympäristöön siirtymisessä. Joukkoliikenneoperaattorina meille on tärkeää auttaa tekemään Helsingistä vähäpäästöisempi kaupunki. Olemme ylpeitä tuodessamme ensimmäisenä linja-autoliikennöitsijänä Suomessa sähköbusseja liikenteeseen puhtaasti kaupallisin perustein yhteistyössä VDL Bus & Coachin kanssa, sanoo Tammelundin Liikenne Oy:n toimitusjohtaja Launo Elers.

–  Citea SLE-129 Electricin ensimmäisen tilauksen myötä Tammelundin Liikenne osoittaa luottavansa osaamiseemme ja kokemukseemme sähköisen linja-autoliikenteen markkinajohtajana. Olemme ylpeitä siitä, että asiakkaan nykyisten 22:n VDL Citea LLE -linja-auton laivuetta täydennetään ensimmäisillä VDL Citea SLE Electric -linja-autoilla, ja odotamme tulevaa yhteistyön jatkamista Helsingin tekemiseksi vähäpäästöisemmäksi, sanoo VDL Bus & Coach Finlandin toimitusjohtaja Henrik Mikkola.

VDL Citea SLE-129 Electric
Citea Electric on 12,9 metriä pitkä Low Entry -linja-auto, jossa on 40+3-istumapaikkaa ja suuri, noin 80 matkustajan kokonaiskapasiteetti, joten se sopii hyvin Suomen markkinoille. Tammelundin Liikenteen Citea SLE-129 Electric -linja-autoissa on uusi 216 kWh:n akusto. Päiväsaikaan linja-autoja käytetään lyhyillä noin kahden ja viiden kilometrin mittaisilla linjoilla ja ne ladataan Vuosaaren metroasemalla. Illalla ja yöllä linja-autot liikennöivät noin 17 ja 19 kilometrin reittejä ja niitä ladataan myös Helsingin Rautatientorilla. Linja-autoja ladataan käytön aikana katolle asennetulla virroittimella 300 kW teholla. Yöaikaan niitä hidasladataan CCS-liittimen välityksellä 50 kW:n varikkolatureilla Tammelundin Liikenteen varikolla. Tammelundin Liikenteen kaksi VDL Citea SLE-129 Electric -linja-autoa liikennöivät jopa 22 tuntia vuorokaudessa yhtäjaksoisesti.

Lisätietoja:
–  VDL Bus & Coach Finland, toimitusjohtaja Henrik Mikkola, p. 0400 737 885

Tammelundin Liikenne Oy on Helsingissä toimiva joukkoliikenneoperaattori. Perheyritys on toiminut linja-autoliikenteen parissa vuodesta 1946 ja sitä johtaa tällä hetkellä perheen kaksi sukupolvea. Yrityksellä on yhteensä noin 40 linja-autoa ja se liikennöi HSL-alueen liikenteessä.