Pohjolan Liikenne Oy on valinnut VDL Bus & Coachin yhdeksi kumppanikseen siirtyessään kohti päästötöntä julkista liikennettä. VDL toimittaa Pohjolan Liikenteelle viisitoista uutta Citea-linja-autoa, joista viisi on Citea SLE-129 Electric -sähköbusseja ja loput kymmenen dieselkäyttöisiä Citea LLE-127 -autoja.

Pohjolan Liikenteelle toimitettavat matalalattiaiset Citea-sähköbussit aloittavat liikennöinnin joulukuussa Espoossa ja ne ovat samanlaisia kuin Tammelundin Liikenne Oy:n aiemmin tilaamat Suomen ensimmäiset VDL-sähköbussit.
– Olen innostunut ja ylpeä, että pääsemme kantamaan oman kortemme kekoon ilmastotalkoissa. Sähköbussit soveltuvat kaupunkien joukkoliikenteeseen erinomaisesti, sillä ne vähentävät merkittävästi päästöjä. Lisäksi niiden liike on tasaista ja ne ovat hiljaisia, joten niillä on miellyttävää matkustaa, toteaa Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

VDL:n dieselkäyttöiset Citea LLE-127 -bussit vähentävät myös joukkoliikenteen päästöjä omalta osaltaan. Niiden innovatiivisen kevyen rakenteen avulla voidaan saavuttaa 10–20 % pienemmät CO2-päästöt tavanomaisiin dieselmoottoreihin verrattuna.
– Pohjolan Liikenteen kymmenen uutta diesel Citeaa ovat hyvä lisä jo olemassa olevaan Suomen Citea LLE -autokantaan, jonka vuosittaiset hiilidioksidipäästöt ovat noin 4 000 000 kg pienemmän kuin vastaavien dieselmoottoristen bussien. Käyttämällä uusiutuvaa HVO-biodieseliä CO2-päästöjä voidaan vähentää entisestään, jopa biokaasubusseja tai Toyota Priusta pienemmälle tasolle, toteaa VDL Bus & Coach Finlandin toimitusjohtaja Henrik Mikkola.

Vuodesta 2013 VDL on toimittanut Pohjolan Liikenteelle jo yli 140 ajoneuvoa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen.

Lisätietoja:
– VDL Bus & Coach Finland, toimitusjohtaja Henrik Mikkola, p. 0400 737 885

Oy Pohjolan Liikenne Ab harjoittaa kauko-, lähi- ja paikallisliikennettä kaikkiaan noin 535 bussilla ja kuljettaa vuodessa yli 42 miljoonaa asiakasta.