VDL Bus & Coach Citea SLF-120 Electric -sähköbussia testataan jälleen Helsingissä. Parin viikon testijakson aikana auto kuljettaa asiakkaita normaalissa liikenteessä Helsingin Bussiliikenteen operoimalla HSL:n linjalla 23 Rautatientorin ja Ruskeasuon välillä.

VDL:n sähköbussia kokeiltiin hyvin tuloksin ensimmäisen kerran Helsingissä toukokuussa 2018 ja kiinnostus sitä kohtaan on jatkunut. Nyt koekäytössä olevaa VDL Citea sähköbussia ladataan linjan 23 päätepysäkeillä, samoilla pikalatauspisteillä kuin linjalla normaalisti liikennöiviä sähköbusseja. Tämä mukailee HSL:n tavoitteita latauspisteiden verkostosta, jota eri valmistajien sähköbussit voivat käyttää.

– Testijakso on käynnistynyt hyvin ja kuljettajilta on tullut pelkkää positiivista palautetta, kertoo Helsingin Bussiliikenteen toimitusjohtaja Mika Seppänen.

VDL on Euroopan johtava sähköbussitoimittaja ja sen autoja liikennöi Euroopassa jo satoja. Erityisesti Alankomaissa, Ruotsissa ja Norjassa sähköbussit ovat jo tätä päivää.
– Ei ole olemassa mitään teknisiä esteitä sähköbussien laajamittaiselle käyttöönotolle myös Suomessa, toteaa Henrik Mikkola, VDL Bus & Coach Finlandin toimitusjohtaja.

VDL Citea SLF-120 Electric -sähköbussi kuljettaa asiakkaita testijakson aikana normaalissa liikenteessä HSL:n linjalla 23 Helsingin Rautatientorin ja Ruoskeasuon välillä.

Sähköbussit vähentävät merkittävästi kaupunkiympäristön päästöjä. Lisäksi ne ovat tavallisiin diesel-käyttöisiin busseihin verrattuna hiljaisia ja ovat siksi hyvä vaihtoehto kaupunkien joukkoliikenneratkaisuihin.

VDL:n Citea SLF-120 Electric -sähköbussiin voi tutustua myös BUS 2019 -näyttelyssä 18.–19.6. Jyväskylässä.

Lisätietoja:
– VDL Bus & Coach Finland, toimitusjohtaja Henrik Mikkola, p. 0400 737 885
– Helsingin Bussiliikenne, toimitusjohtaja Mika Seppänen, p. 050 364 8780

Helsingin Bussiliikenne Oy on yksi pääkaupunkiseudun suurimpia joukkoliikenteen tuottajia ja palvelee pääkaupunkiseudun ihmisiä heidän jokapäiväisen liikkumisensa tarpeissa. Tätä palvelua tuottavat lähes 750 kuljettajaa 310 linja-autolla. Helsingin Bussiliikenne on osa Koiviston Auto -konsernia.